Mindtree Previous Year Questions

30 December 2022

Mindtree Previous Year Question


Mindtree Quantitative Aptitude Question

Q1) Anand can do a piece of work in 45 days, but Bahuguna can do the same work in 5 days less, than Anand, when working alone. Anand and Bahuguna both started the work together but Bahuguna left after some days and Anand finished the remaining work in 56 days with half of his efficiency but he did the work with Bahuguna with his complete efficiency. For how many days they had worked together?

A. 12

B. 9

C. 8

D. 6
 
Answer : Option C

 

Q2) A contractor employed 30 men to complete the project in 100 days. but later on he realized that just after 25 days only 20% of the work had been completed?

how many men should be increased so that the work will be completed in 25 days less than the scheduled time?

A. 30

B. 45

C. 60

D. 40
Answer : Option A

 

Q3) Colonel, Major and General started a work together for Rs. 816. Colonel and Major did 8/17 of the total work, while Major and General together did 12/17 of the whole work. What is the amount of the least efficient person?

A. 256

B. can't be determined

C. 85

D. 144
Answer : Option D

 

Q4) 2 men or 5 women or 4 boys can do a piece of work in 469 days, then the number of days taken by 7 men, 5 women and 2 boys to finish the work is

A. 100

B. 106

C. 98

D. 134
Answer : Option C

 

Q5) Pipe A and Pipe B can fill a cistern in 10 hours and 15 hours respectively. When a third pipe C which works as an outlet pipe is also open then the cistern can be filled in 18 hours. The outlet pipe can empty a full cistern in:

A. 12 hours

B. 9 hours

C. 8 hours

D. 14 hours
Answer : Option B

Mindtree Reasoning Ability Question

Q1) Choose the correct option from the given options (1) to (4) in which the numbers bear the same analogy as in the given question.

9:15:21

A. 7:21:27

B. 4:8:12

C. 10: 14:15

D. 5:10:25
Answer : Option B

 

Q2) In a certain code, TRIPLE is written as SQHOKD. How is DISPOSE written in that code?

A. ESJTPTF

B. DSOESPI

C. CHRONRD

D. ESOPSID
Answer : Option C

 

Q3) The terms given in each of the following questions follow a definite pattern and thus make a series. Find the missing number from the series out of the given options:

1, 6, 15, (......) 45, 66, 91

A. 26

B. 27

C. 28

D. 25
Answer : Option C

 

Q4) If VICTORY is coded as YLFWRUB, how can SUCCESS be coded?

A. VXEEIVV

B. VXFFIVV

C. VYEFIVV

D. VXFFHVV
Answer : Option D

 

Q5) Choose the correct option from the given options (1) to (4) in which the numbers bear the same analogy as in the given question.

21:51:15

A. 21:91:35

B. 21:31:51

C. 21:51:61

D. 21:36:41
Answer : Option A

Mindtree English Question

Q1) For each question, determine the relationship between the pair of capitalized words and then select the pair of words which has a similar relationship to the

capitalized words.

RUNG : LADDER ::

A. Plot: Character

B. Foundation: Building

C. Shaft: Elevator

D. Step: Stairway
Answer : Option D

 

Q2) For each question, determine the relationship between the pair of capitalized words and then select the pair of words which has a similar relationship to the

capitalized words.

RETROSPECTION : PAST

A. Transience: Rigid

B. Idiosyncrasy : Coherent

C. Prognostication: Future 

D. Syllogism: Logic
Answer : Option C

 

Q3) Complete the following sentences with the right option

In the Middle Ages, the ____ of the great cathedrals did not enter into the architects’ plans; almost invariably a cathedral was positioned haphazardly in ____surroundings.

A. location - apt

B. ambience - salubrious

C. situation - incongruous

D. durability - convenient
Answer : Option C

 

Q4) For each question, determine the relationship between the pair of capitalized words and then select the pair of words which has a similar relationship to the

capitalized words.

ATTIC : BASEMENT:: 

A. Leaf-tip: Branch

B. Storehouse: Junkyard

C. Roof: Foundation

D. Treetop: Trunk
Answer : Option C

 

Q5) Fill in the blanks with suitable options:

As night _________in the heights of the mountains, Ramesh could not ________ anything.

A. fell, see

B. darkened, view

C. rose, admire

D. dove, perceive
Answer : Option A

 

Related Articles

Ask Us Anything !