DXC Technology

DXC Technologies is an American multinational IT services company specialized in providing information technology consulting services to businesses and governments around the world.

DXC Technologies conducts off-Campus and On-campus drives to recruit students every year.

As per the recent updates, DXC Technologies is conducting on-campus Recruitment. Kindly check below mentioned details to know about the DXC recruitment 2021 process and eligibility criteria:

Role (Designation): Associate Software Developer

The package offered: 3.6 LPA


Eligibility Criteria: 

The eligibility criteria for DXC Recruitment 2021 is as follows:

  • Percentage: The candidate must have a minimum of 60% in 10th, 12th and Graduation.
  • Backlog: There should be No active backlogs at the time of evaluation and joining
  • Eligible Branches: BE/B.Tech ( All branches)

DXC Technology Recruitment process:

DXC hiring process includes 3 rounds:

  1. Online Test
  2. Technical Interview
  3. HR Interview

DXC Recruitment online Test :

The DXC Technology recruitment online test is a 100-minute test that is conducted on the AMCAT platform. If you are aiming for an Associate Developer role at DXC technologies, here is the detailed pattern for the DXC Recruitment Online test:

Section No. of Questions Duration(Time)
English 12 15 Minutes
Logical Ability  14 14 Minutes
Quantitative Ability(Advanced) 16 16 Minutes
Computer Programming 12 15 Minutes
Automata Fix  7 20 Minutes
Writex pro (Essay Writing) 20 Minutes

 

As per recent updates and previous information, we have found the below-mentioned points which are required to know prior to attempting the online test.

  • No negative marking
  • No revisiting question
  • Inter-sectional navigation is not allowed. You need to attempt the test as per the above sequence of sections.

Important Topics for DXC Technology Recruitment Online Test:

As per the previous year analysis and data, we have sorted the important topics asked for the DXC technology Recruitment Online test. Kindly check and prepare accordingly

1. English Section:

Vocabulary, Idioms, Sentence completion, Sentence improvement, Para Jumbles, Phrasal verbs, Fill in the blanks and grammar.

2. Logical Ability:

Odd man out (coding and decoding), Data Sufficiency, Data Interpretation, Data Arrangements, Blood Relations, Direction Sense, Series

3. Quantitative Ability(Advanced)

Simplication, Time and Work, Probability, Profit and loss, Averages, Simple interest, Number system, Equations, HCF and LCM, Surds and Indices, Partnerships, Permutation and Combination

4. Computer Programming:

Fundamentals of Programming (Data Types, Operators, Arrays, Pattern Programming, Math-Based, Functions, Pointers etc.), Basics of Operating systems, Loops, Functions, Class & object, Operator Precedence, Inheritance, Graph, tree, Object-Oriented Programming, Pseudocode, Basic Data Structures

5. Automata Fix :

  • You can choose languages between C, C++ and Java  
  • Questions of the types - Coding, Code Re-use, Debugging
  • Fundamentals of Programming and OOPS is required
  • Important topics: Fundamentals of Programming Languages (C/C++/Java), Array, Strings, Recursion, Function, Flow control (loops), Linked list, Graph.

6. Writex pro (Essay Writing):

For the Writex pro section, a topic is given for essay writing with a word limit of 400 words.

DXC Sample Questions (These Questions are from the Actual DXC drive)

DXC Automata Fix :

Q1)  Switch the case [C Programming]

Find the syntax error in the below code:

The code has been commented. Uncomment the code and debug it.

#include<stdio.h>

int main(){

  /*

  int x = 1;  

  switch (x)  

  {      

  case 2: printf("Choice is 1") break;      

  case 1: printf("Choice is 2"); break;  

  }

  */

  return 0;

}

Case 1

Input (stdin)

1
Output (stdout)

Choice is 2


Solution :

#include<stdio.h>
int main(){  

  int x = 1;  

  switch (x)  

  {      

  case 2: printf("Choice is 1"); break;      

  case 1: printf("Choice is 2"); break;  

  }  

  return 0;

}

 

Q2)  Factorial [C Programming]

Find the syntax error in the below code:

The code has been commented. Uncomment the code and debug it.

#include<stdio.h>

int factorial(  int  num);

int main()

{

  /*  int num;

    int result;

    scanf("%d",   &num );

    result = factorial(num );

    printf("%d\n",  result );

    return 0;

}

int factorial( num)

{

    if (num == 0 || num == 1)

    {

        return 1;

    }

    else

    {

        Return(num * factorial(num - 1));

    }

  */

}

Case 1

Input (stdin)

6
Output (stdout)

720


Solution :


#include<stdio.h>

int factorial(  int  num);

int main()

{

    int num;

    int result;

    scanf("%d",   &num );

    result = factorial(num );

    printf("%d\n",  result );

    return 0;

}

int factorial(  int  num)

{

    if (num == 0 || num == 1)

    {

        return 1;

    }

    else

    {

        return(num * factorial(num - 1));

    }

 

Q3) Greatest of 3 number [C++ Programming]

Fix error in the below code.

The code has been commented. Uncomment the code and debug it.

#include<bits/stdc++.h>

using namespace std;

int main() { /*

  int num1, num2, num3;

  cin>>num1>>num2>>num3;

  if(num1 > num2) && (num1 > num3)

  {      

   cout<<num1; 

  } 

  elseif(num2>num3)

  {    

  cout<<num2;

  }

  else

  {     

   cout<<num3; 

  }               */

  return 0;

}

Case 1

Input (stdin)

2 5 6
Output (stdout)

6


Solution :

#include<bits/stdc++.h>

using namespace std;

int main() {

  int num1, num2, num3;

  cin>>num1>>num2>>num3;

  if((num1 > num2) && (num1 > num3))

  {      

   cout<<num1; 

  } 

  else if(num2>num3)

  {    

  cout<<num2;

  }

  else

  {     

   cout<<num3; 

  } 

  return 0;

}

 

DXC Programming MCQ : 


Q1) How many nodes does a binary tree with ‘n’ leaves contain?                                                                                                                                                                                                                                                                           

A. 2n-1

B. 2n+1

C. 2n nodes

D. log n nodes


Solution: A. 2n-1 

 

Q2) Choose the correct answer.

_________ returns a value unlike ________.

A.Function, Procedure

B.Function, Method

C.Procedure, Function

D.Procedure, Subroutine


Solution: A. Function, Procedure 

 

Q3) Choose the correct answer.

What will happen if some indentations are made in some statements of a code written in C++?

A.Better readability of the code

B.Correction of errors in the code

C.Lower memory requirement for the code

D.Faster execution of the code


Solution: A. Better readability of the code 

 

DXC Verbal Section :

 

Q1) This new technology has the potential to provide considerable returns, even though it is at a/an _____ stage in the country

a. turbulent
b. peculiar
c. nascent
d. unknown
 


Solution: Nascent, which in general means a new process that is at the early stages and will be a future sign of development

 

Q2) In the question, a part of the sentence is given in Italics. Select the correct alternative to the part in Italics that may improve the sentence correction.

The most obvious downside to this pessimism is that it is coming at their expenses.

a. It comes at their expense

b. It is costing at their expense

c. It will have come at their expense.

d. It was coming at their expense


Solution: In the question " pessimism is that" talks about the simple present tense. And the only option in simple tense is A. Option B can be eliminated because the term is changed to COSTING which is not required. So A suits the best among the options.

 

Q3) Arrange the fragments A, B, C, D and E to form a meaningful sentence

A- was the recipient
 
B – of
 
C – Mother Teresa

D - 1979 Nobel Peace Prize

E – the 
 
Options 


a. ECABD

b. EDABC

c. DABEC

d. CABED
 


Solution: Option D is the correct option, which follows the links of CA and BED.

 

DXC Logical Section :

 

Q1) The question consists of a problem question followed by two statements I and II. Find out if the information given in the statement(s) is sufficient in finding the solution to the problem

Problem question: Four people – A, B, C and D are sitting in a row. Who is sitting at the extreme right?

Statements :

C is to the left of D.

B is to the left of A.
 

a. Statement I alone is sufficient
b. Statement II alone is sufficient
c. Both statements put together are sufficient
d. Both statement even put together are not sufficient


Solution: Option D, even though after using both statements together, we can't determine who is at the extreme right.

 

Q2) Choose the correct option

Pick the odd man out

a. FHKO
b. CFHL
c. ZBEJ
d. XZCG
 


Solution: Option C, ZBEJ doesn't follow the internal logic of +2, +3 and +4, after giving the place values of alphabets the logic which is followed by other options

 

Q3) Choose the correct option.

Faizal is standing at point A facing North. He walks 15 meters to his left and takes an about-turn and walks 30 meters. How far and in which direction is he from the starting point?

a. 15 meters, West
b. 15 meters, East
c. 45 meters, East
d. 45 meters, West


Solution: Option B. After Representing the question using the directions, Faizal will be 15 meters, East from the starting point

 

DXC Quant Section : 

 

Q1) Choose the correct option.

What is the value of square of 7 1⁄2  when it is expressed as a mixed fraction?

a. 49 1⁄4  
b. 49 1⁄2
c. 56 1⁄4
d. 14 1⁄4
 


Solution: Option C, converting the mixed fraction into proper fraction gives 15/2, squaring it gives 225/4. As asked the answer in a mixed fraction converting 225/4 gives 56 1/4

 

Q2) Choose the correct option

In  a shooting competition, the probability that Rahul will hit the target is 5/7 and the probability that Sheela will hit the target is 3/4. So what is the probability that both of them will hit the target?

a. 2/5
b. 1/5
c. 20/21
d. 15/28
 


Solution: Option D, Both probability can be simply derived by multiplying their respective probabilities 5/7 * 3/4 gives = 15/28

 

 

Q3) Choose the correct option

If? ???^(?? )=  2401, ??h???? ??/??= ?

a. 4/7
b. 7/4
c. 11/3
d. 4/11
 


Solution: Option B, 7^ 4 = 2401, so m=7, n=4, giving answer as 7/4

 

DXC Technology