Idioms And Phrases

29 April 2020


In this verbal ability section, Idioms and phrases is one of the scoring topic where you have more chances of getting correct answers. Applicants need to select the alternative which best expresses the meaning of idiom/phrase. Here we have provided variety of questions from Idioms and phrases from verbal ability section.


Practice Questions for Idioms And Phrases

Q1) I couldn’t keep track of everything he was saying. He talks at a mile a minute!

A) In a complicated way

B) All unrealistic things

C) Too fast

D) Boasts too much 

Solution :

The idiom means 'To do something very quickly.' Thus option 3 is the correct answer.

Q2) I am scared to go back with him as he is a road hog.

A) Thief

B) Burglar 

C) Drunkard

D) Rash driver

Solution :

The idiom 'road hog' means 'a dangerous driver.' Thus option 4 is the correct answer.

Q3) Our accountant has been fired as there was some monkey business with the books

A) Stealing activities

B) Mischievous or deceitful behaviour

C) Funny activity

D) Displacement

Solution :

'Monkey business' means 'silly, mischievous or deceitful behaviour; stupid or time-wasting activity.' Thus option 2 is the correct answer.

Looking for ALL IN ONE placement preparation package ? Join our Complete Placement Package! -https://bit.ly/2WC7tIL

Q4) The party got out of hand and the guests started to throw bottles at each other.

A) Became a mess

B) Got disturbed

C) Out of control

D) Was a failure

Solution :

'Get out of hand' means 'lose control'. Thus option 3 is the correct answer.

Q5) To have an axe to grind

A) To fail to arouse interest

B) To have a selfish reason for doing something

C) To have no result

D) To work for both sides

Solution :

The correct answer is option (2) as the stated idiom suggests to have a strong personal opinion about something that you want people to accept and that is the reason why you do something.   

Q6)   to play fast and loose

A) To talk aloud

B) Complete and safe

C) To work hard

D) To act unreliably

Solution :

Correct answer is option (4) as the stated idiom suggests to be recklessly irresponsible, unreliable, or deceitful. 

Q7) To keeps one's temper

A) To become hungry

B) To be in good mood

C) To preserve ones energy

D) To be aloof from

Solution : 

To keeps one's temper: to maintain control of one's composure despite being angry or upset.  Answer  B

A perfect package involving General Aptitude and Interview Preparation for All Companies- https://bit.ly/2B1hSGT

Q8) To drive home

A) To find one's roots

B) To return to place of rest

C) Back to original position

D) To emphasise

Solution :

To drive home: give special importance or value to. Answer D

Q9) I am sure they will fight tooth and nail for their rights

A) with all their might

B) without any other weapon

C) resorting to violence

D) very cowardly

Solution :

tooth and nail: engage in fight using all resources. answer A

Q10) To cry wolf

A) To listen eagerly

B) To give false alarm

C) To turn pale

D) To keep off starvation

Solution :

To cry wolf: to ask for assistance when you don't need it. Answer B

To test yourself,  click on the FREE TEST SERIES provided by Talent Battle - https://bit.ly/3dmvTNa 

 

Complete Package for your TCS, Infosys, Wipro and Capgemini Preparation! Take COMBO package by Talent Battle- https://bit.ly/2XqmGyo 

Ask Us Anything !