Deloitte Quantitative Aptitude Previous Year Questions

05 January 2023

Deloitte Quantitative Aptitude Previous Year Questions


Deloitte Quantitative Aptitude Questions

Q1) A man sells sugar to a tradesman at a profit of 30%, but tradesman, becoming bankrupt pays only 64 paise per rupee. How much percent does the man gain or lose by his sale?

A.16.8 % gain

B. 16.8 % loss 

C. 13.6 gain 

D. 13.6 loss
 
Answer : Option B

 

Q2) Average marks obtained by a class. A is 78, by B is 62 and by C is 45. The average of class A and B is 54 while the ratio of the numbers of students in class B and C is 8:9. Find the combined average of all three classes.

A, 64.7

B. 54.39

C. 56.38

D. 83.6
 
Answer : Option C

 

Q3) Paperboat drink is made using two ingredients lemon and sugar in the proportion 3:7. The price of sugar is five times the price of lemon. The overall cost of production of a bottle of paper boat drink is Rs.6.30 including 0.70 as labour charges. What is the value of sugar used in the bottle of paperboat juice?

A. Rs.6.90

B. Rs.5.15

C. Rs.4.85

D. Rs.9.80
 
Answer : Option B

 

Q4) Subhadra and Janaki together finish the job in 24 days. Kartik who is half as efficient as Subhadra joins them and they finish the job in 20 days. How many days will it take for Subhadra and Kartik to finish the same job? 

A. 40 days

B. 20 days

C. 60 days

D. 100 days
 
Answer : Option A

 

Q5) The ratio of areas of square and circle is given n:3, where n is a natural number. If the ratio of the side of square and radius of the circle is k:3, where k is again a natural number then n will be the multiple of:

A. 22

B. 144

C. 7

D. None of these
 
Answer : Option C

 

Q6) A bank advertises that you can double the money by investing it with them for 8 years. What is the interest rate offered by them?

A.12.50%

B.10%

C.8.50%

D.14%

Answer : Option A

 

Q7) A stone is dropped from a height of 5 km. The distance it falls through varies directly with the square of the time taken to fall through that distance. If it falls 64 m in 4 seconds, find the distance the stone covers in the 5th second?

A.36 m

B.58 m

C.72 m

D.100 m

Answer : Option A

 

Q8) What is the difference between the LCM and HCF of the numbers 20, 30, and 40?

A.100

B.110

C.120

D.130

Answer : Option B

 

Q9) log 3600 is equal to:

A.2 log 6 + 1

B.6 log 2 + 1

C.2 log 6 + 2

D.6 log 2 +2

Answer : Option C

 

Q10) Find the probability that the sum of the score is even in a throw of two dice.

A.1/4

B.1/3

C.1/2

D.2/3

Answer : Option C

 

Q11) Riya earns Rs. 30,000 p.m. She spends 10% of her income on taxes. Of the remaining, she spends one-third on rent, half the remaining on petrol, one third of the remaining amount on electricity and the rest goes in the savings. What percentage of Riya's income is she able to save?

A.5%

B.10%

C.15%

D.20%

Answer : Option D

 

Q12) How many factors does 400 have?

A.8

B.10

C.12

D.15

Answer : Option D

 

Q13) If I have kept six different books on a shelf, in how many different ways can I arrange them?

A.6

B.24

C.120

D.720

Answer : Option D

 

Q14) A bag contains coins of 1 rupee, 2 rupees and 5 rupees in the ratio 4:8:5. The total amount in the bag is Rs. 90. The number of 5 rupee coins is:

A.8

B.16

C.15

D.10

Answer : Option D

 

Q15) A box contains 5 red, 4 white and 3 green balls. In how many ways can 3 balls be drawn from the box, without replacement, so that at least 2 of them are green?

A.18

B.28

C.27

D.9

E.30

Answer : Option B


Related Articles

Ask Us Anything !